sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Salainen kangasystävä

FB:n ompeluryhmässä käynnistyi ihana Salainen Ystävä -leikki, johon oli pakko päästä mukaan. Jaettiin siis Salainen Ystävä, jolle lähetettiin tietyn arvoinen paketti kangasta tms. ompelutarviketta. Se, jolle lähetettiin on eri henkilö, kuin se, jolta sai paketin.

Eräänä päivänä meidän postilaatikossa oli salaperäisen näköinen kirjekuori. 


Kuoresta paljastui tämmöinen kasa tavaraa. Kivan kokoinen pala värikästä trikoota, pätkä koristenauhaa ja nahkapaloja. Apua! Salainen ystäväni oli halunnut haastaa minut ihan kunnolla. En ollut ikinä ommellut nahkaa.


Trikoosta ompelin Harakkahampaalle paidan. Tein tähän paitaan tuplahihat Tosimummon ohjeella. Omista kätköistä on siis tuo vihreäraidallinen trikoo, jota tähän paitaan liitin. Paidan kaava on vanha tuttu Ottobren Raide.


Tein ensin ihan peruspaidan, mutta paita näytti kaipaavan jotain, joten lisäsin siihen tuollaisen aarretaskun sivusaumaan.
"Ihan tyttöjen paita!", sanoi Harakkahammas ensiksi, mutta on kyllä sen jälkeen käyttänyt paitaa ihan mukisematta. Ehkä siksi, kun tuonne taskuun mahtuu niin näppärästi pikkuauto mukana kuljetettavaksi. 


Niin ja laajensinko mukavuusaluettani ja ompelin nahkaa?


Kyllä vain! 
Tossujen kaavat ja ompeluohjeet löytyivät Marian ateljeesta. Nahkaneulan ostin EK:sta ja lisää nahkapalasia sain FB:n ompeluryhmän ihanilta naisilta, sillä Salaisen Ystäväni lähettämät palat eivät aivan riittäneet näihin.


Tossut ovat kokoa 28 ja ne on tehty Prinsessan 28:n numeron jalkaan, mutta ovat kyllä melko reilut vielä. Taakse ompelin myös tuon koristenauhan, joka oli paketissa.


Ihan turhaan pelkäsin nahkaompelua. Minulle on itseasiassa tulossa vielä muutama palanen nahkaa, jotta saan omat tarhatossut myös Harakkahampaalle.

Mutta mitä minä lähetin Ystävälleni? Sen saan ehkä joskus linkitettyä tänne, sillä se, kuka on kenenkin ystävä, on vielä salaisuus <3

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätyin tosissaan, kuinka helppoa tuollaisten tossujen ompelu on. Ne ennakkoluulot, ne ennakkoluulot :)

      Poista