lauantai 7. syyskuuta 2013

Pläjäys pinkkiä

"Äitiiii, mulla ei oo housujaaa!"
Näin kaikui meillä monena aamuna, kun Prinsessa valitsi kaapistaan vaatteita. Ison kasan liian pieniä, oli Äiti myynyt kirpparilla. Loput housuista olivat vääränlaisia tai -värisiä, eikä kesäleggareilla enää tarkene. Ainoastaan kahdet housut  kelpasivat.
 Meidän Prinsessan housut eivät saa puristaa mistään, todellinen prinsessa kun on. 
Farkut tms. eivät siis kelpaa. 
Äidin oli aika tehdä jotain.


Viidet leggarit kaavana Hopsis Ottobre 4/2012. Toiset vasemmalta ovat joustofroteeta, muut trikoota. Osa näistä on sopivia juuri nyt, osassa vielä kasvunvaraa. Kaikki leikattu 116cm kaavalla, mutta lahkeisiin lisätty eri määrä senttejä.


 Tässä joustofroteiset in action. Varmasti kivat syksyllä ja talvella, kun ovat astetta lämpimämmät. 
Muffinsipaita on aiemmin kesällä ommeltu.


Saimit Ottobresta 1/2009. Ihanaa vaaleanpunaista velouria ja raitaresoria.


Lahjeresorit ovat reilusti pidennetty ja kavennettu alkuperäisestä kaavasta. Housut menevät tosi pitkään. Ensin resorit käännettynä ja lopulta resorit pitkinä, kuten me&i joogapantsit.


Lahkeeseen applikoin Hello Kittyn trikoo- ja velourtilkuista, jotta housut varmasti olisivat mieluiset. 


Näissä on kyllä vielä hurjasti kasvunvaraa.
 Housut ovat kokoa 116cm ja meidän miniPrinsessa on hurjat 106cm pitkä.


Karkkipinkit velour-Saimit saivat toiseen lahkeeseen taskun pilvivelourista. Löytyi juuri sopivan värinen palanen taskuun. Oktonauttipaita kuvausrekvisiittaa. On ommeltu jo ajat sitten, mutta ei meinaa kelvata, koska siinä on sittenkin väärä hahmo Oktonauteista ;) 


"Tosi kiva tasku, Äiti! Tänne voi kerätä kiviä!" Huoh...


Nämä Saimit ovat joustofroteeta ja lahkeessa joustofroteesta applikoitu sydän. Pitkät resorit ja kasvunvaraa.


Nämä ovat pinkkiä joustocollegea ja iiihanan pehmeät ja joustavat. Pitäisi varmaan tilata omiin housuihinkin samaa kangasta. Nyt siis on yhdeksät pöksyt yhteensä valmiina, yhdet vielä odottelevat leikattuina ompelupöydällä. Niihin pitäisi löytää jostain sopivaa resoria.

Kaikki trikoot, joustocollege ja raitaresori on tilattu KVK:sta. Joustofrotee, velourit ja pinkki resori Royal-tuotteelta. Pakko kehua tuota Royal-tuotteen ystävällistä ja nopeaa asiakaspalvelua. Tilattiin kaverin kanssa melko iso laatikollinen kankaita ja kun molemmat halusivat samaa velouria ja samaa resoria, niin leikkasivat palat määrämittaan pyynnöstä. Muutenkin paketti tuli ihan muutamassa päivässä. Hyvä mieli jäi ja varmasti tilataan taas lisää.

Mulla on nyt tuo pinkki-kiintiö hetkellisesti täynnä. Yhtä laaja housupläjäys pitäisi ommella Harakkahampaalle. Hänelle onneksi kelpaa laajempi väriskaala.

2 kommenttia:

  1. Oi miten söpöisiä ja pirteitä settejä. Ja hienot applikaatiot. Meillä kuuluu samanmoinen laulu kaapilta aamuisin: " Mulla ei oo pitkähihaisia mekkojaaa!" Tarttis vissiin ryhtyä toimeen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se on, kun tulee ommeltua vähän mitä itseä huvittaa, eikä sitä mitä oikeasti tarvittaisiin :)

      Poista