perjantai 9. elokuuta 2013

Tilkkupeitto

Mistä on pienet pojat tehty? 
Mistä on pienet pojat tehty?
Etanoista, sammakoista, koiran häntätupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty.

Facebookin ompeluryhmässä elokuun haasteena on ommella pojille. Hyvä, sillä minulla on poika. Ja ihana poika onkin. Aloitin haasteen ompelemalla Harakkahampaalle tilkkupeiton. Peiton kankaat on hankittu jo kesällä 2011, kun ompelin Prinsessalle peiton. Prinsessan peitto oli tarkoitettu sänkyyn päiväpeitoksi, mutta se on palvellut myös kevyenä kesäpeittona, reissupeittona, retkihuopana ja monissa eri leikeissä.


Peiton koko on noin 100cm x 190cm. Se on tuommoiseen pienen miehen sänkyyn juuri sopiva päiväpeitoksi. Peiton kankaat on puuvillapopliinia, taustakankaaksi otin yhden peruslakanan liinavaatekaapista.


Tilkkutyöammattilaiset varmaan kauhistelisivat, jos tämän tuotoksen näkisivät läheltä. Minullahan ei ole mitään leikkuria, jolla palaset saa leikattua tasan samankokoisiksi, vaan palaset on mitattu ja revitty lankasuoraan. Revin 20cm x 20cm paloja, jotka ompelin riviin ja sitten rivit peräkkäin.


Peitto on sopivasti kotikutoinen ja sehän se oli tarkoituskin. Osa riveistä on vähän niin ja näin, mutta eihän se niin haittaa. Välissä on levyvanua Eurokankaasta. Ompelu vastusti monta kertaa ja luultavasti purin enemmän kuin ompelin, mutta peitto valmistui kuitenkin lopulta. Käyttäjä on peittoonsa kovin tyytyväinen, joten tavoite on saavutettu.Peitto valmistui sopivasti juuri ennen mummolareissua, joten nyt on molemmilla omat reissupeitot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti