maanantai 12. elokuuta 2013

Aikaa ommella = Ompeluaikaa

Kun ihmisten kanssa tulee puheeksi ompeluharrastukseni, moni kysyy, miten minulla on aikaa ommella. Ompelu on harrastukseni ja harrastuksille järjestetään aikaa. Käyn töissä, minulla on kaksi pientä lasta ja ihana mies, harrastan liikuntaa, on kotityöt, lasten harrastukset ja silti ehdin ommella. Kun lapset menevät illalla nukkumaan, karkaan usein hetkeksi ompeluhuoneeseen. Joskus tuo hetki on puoli tuntia, joskus neljä tuntia. Ompelen siis usein ilta- ja yöaikaan. Olen myös onnellisessa asemassa sen vuoksi, että mieheni mielellään touhuaa lasten kanssa. Ja silloin minä ompelen. Kyllä me tehdään perheenäkin asioita, älkää turhaan olko huolissanne :)

Harvoin ompelen vaatetta niin, että tekisin kaiken yhdeltä istumalta. Piirtäisin kaavat, leikkaisin kankaat ja vielä ompelisin vaatteen kokoon. Joskus toki teen noinkin, mutta yleensä ompeluni on hetkittäistä. Yhtenä hetkenä (esim. viikonloppuaamuna lastenohjelmien aikaan, päiväunien aikaan tai jonakin iltana) saatan piirtää uusia kaavoja. Toisena hetkenä leikkaan kankaita ja sitä mukaa, kun saumurissa on sopivanväriset langat ompelen palasia yhteen. Joskus ehdin ommella vain yhden sauman, joskus jopa pari vaatetta kokonaan. Usein minulla on puoliksiommeltuja vaatteita ompelupöydällä odottamassa resoreita tms. 
 

Tänään Harakkahampaalla oli kuumetta ja kova flunssa. Kotipäivä siis. Harakkahammas viihtyi sohvalla pötkötellen lastenohjelmia katsoen, joten minä käytin hetken harrastukselleni.


 Ei, en siivonnut, enkä pessyt pyykkiä (jos olisin kunnon perheenäiti, niin olisin varmasti tehnyt kotitöitä), vaan leikkelin kankaita. Yksi paita itselle, kaksi Prinsessalle ja viisi Harakkahampaalle. Nyt on taas mitä ommella. Näiden valmistumisessa vaatteeksi asti voi mennä muutama ilta, tai kuukausi. Riippuu ompelufiiliksestä. 


Kesä-heinäkuun aikana ompelin tämmöisen kasan vaatteita omille lapsilleni. Kuvasta puuttuu 10 vetoketjullista pussukkaa tarhan tädeille ja seitsemän vaatekappaletta, jotka lähtivät heti valmistuttuaan lahjoiksi ystävien lapsille ympäri Suomen.

Myönnän, että kun kesäloma on ohi ja pitää käydä saan käydä töissä, ei ompelulle ole niin paljon aikaa kuin lomalla. Lomalla saatoin ommella pitkälle yli puolen yön, kun ei aamulla tarvinnut olla yhtä pirtsakkana kuin työaamuina. Syysarjen alettua löydän kuitenkin varmasti aikaa ompelullekin kaiken muun lisäksi. Ja onhan sitä viikonloput, jolloin voi yötä myöten ommella :)
Tämä on minun tyylini ommella. Milloin sinä ompelet?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti