lauantai 17. elokuuta 2013

Savaway Paapiin aita

Tämän viikon Savaway-haasteena oli ommella Paapiin yllätyskankaasta jotain. Minulle paljastui palanen punaista aitakangasta. Jos palanen olisi ollut isompi, olisin varmasti ommellut siitä itselleni, mutta palanen oli noin 90x80cm, joten Prinsessalle siis.

Inspiration oli hukassa melko pitkään. Viime metreillä päätin, että teen jotain tyttömäistä, hörselöä, pitsiä ja nappeja.


Tässä lähtötilanne; punainen aita, valkoista puuvillatrikoota, farkunväristä trikoota, kasa puuvillapitsejä ja nappilaatikko. (Kuvasta puuttuu kröhöm siideritölkki ja iiiiso pussi irtokarkkeja. Pitäähän sitä eväät olla.)
 

Kolme minuuttia ennen määräajan päättymistä, minulla oli tällainen tuotos valmiina. Farkunsinisestä jerseystä suunnittelin jonkinlaisia legginssejä, mutta niitä en ehtinyt edes leikata. 
Jäänee tulevaisuuteen niiden tekeminen.Tässä paidassa, tai tunikassa kaavana oli Ottobre 3/2012 Seesaw-toppi. Mutta eihän täällä leveysasteilla enää tarkene kesätopissa, joten lisäsinkin toppiin pitkät hihat valkoisesta trikoosta. Näyttää kuin olisi kaksi paitaa puettu päällekäin.


Prinsessa onneksi tykkäsi: "Äiti, ihana! Ihan niin kuin hienojen naisten ravintolapaita!" 
Ravintolaan siis :)

Pitsit helmaan ja hihansuihin on ommeltu vain kaksoisneulalla. Mitenkähän ne olisi kannattanut ommella?
  Aitakangas siis Paapiilta, valkoinen trikoo  Royal-tuotteelta, pitsit paikallisesta Eurokankaasta ja sydännapit Ottobreen myymälästä.


Tykkään tästä tunikasta, vaikka en varmaan ilman haastetta olisi tätä kangasta 
lapsen vaatteeseen ostanut.
Ja note to myself, ens kerralla Savaveivailussa teen peruspertsaa, en kikkaile framilonilla, enkä tee rullapäärmeitä. Menee ihan liikaa aikaa (karkitkin jäi puoliksi syömättä).

5 kommenttia:

 1. Ihana! Mistä kaavasta nuo hihat on otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hihat on Ottobren Little lamb kaavasta. Mittasin nuo raglansaumat suurinpiirtein saman mittaisiksi. Hihan yläosan piirsin vastaamaan tuon Seesaw-topin hihaa.

   Poista
 2. Tämä on tosi kaunis ja ihanaa, että pikkuinen käyttäjäkin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tuo viisivuotias Prinsessa semmoinen "Neiti Tyylitaju", että ihan kaikki äidin valinnat ei enää kelpaakaan :)

   Poista
 3. Tämä on ihan uskomattoman suloinen! Ja hienosti muokkailtu ja toteutettu :)

  VastaaPoista