torstai 29. elokuuta 2013

Serkkupojan uudet vaatteet

Jos vasta taivastelin sitä, että omat muksut ovat kasvaneet kesän aikana, niin onhan ne muidenkin lapset. Lasten Pohojanmaan Serkkupoikakin syntyi ihan vasta (noo...melkein vuosi sitten) ja nyt piti ommella jo kokoa 86cm. 
Niin se aika rientää.


Toiveena oli kuviotrikoita, harmaata tähteä ja musta-valkoisuutta tehostettuna raikkailla väreillä.
Vaatteet valmistuivat siis tilauksesta ja Serkkupojan äiti tilasi kolme paitaa, yhdet housut ja pipon.


Tämä Noshin mäyräkoiratrikoo oli kyllä tarkoitettu oman pojan paitaan, mutta sopi niin kivasti raitojen ja pallojen kaveriksi, joten saksin siitä myös Serkkupojalle etukappaleen. Paita on Kisuliini-bodyn kaavasta pätkäisty. Helmaan ja hihoihin on lisätty pituutta, jottei heti jäisi pieneksi.


Lillestoffin krokotiilitrikoo oli jotenkin niin suloinen ja raikas, joten valitsin sen pakettiin mukaan. Tässä sama kaava kuin mäyräkoirapaidassa.


Harmaa tähtipaita sai kaveriksi ruohonvihreää resoria. Tämän paidan kaava on Ottobren Buttoned Up lehdestä 1/2012. Ensin mietin, että teen tähän nepparilistan eteen, mutta en sittenkään tehnyt. Nappilistat ovat suloisia, mutta pelkään, että ne hankaavat näin pientä käyttäjää, joten tekemättä jäi.


Kaikki paidat ovat melko slim fit-mallia, joten toivottavasti mahtuvat päälle. Pituuden pitäisi riittää, mutta leveydestä en ole niin varma. Onneksi Serkkupoika on melko slim fit itsekin :)


Housuista tein astetta rokimmat applikoimalla niihin joustofroteesta pari tähteä. Housukangas on aivan iiihanan pehmeä joustocollege. Kaavana käytin Ottobren Little Rabbit kaavaa lehdestä 1/2012. Koko on siis 86cm, mutta lahkeissa aavistus lisää mittaa.
 Ei ihan joka pojjaalla tuu samanlaisia vastaan.


Kerrankin tein pipot ihan kaavalla. En tosin tiedä vielä, että oliko se järkevä ratkaisu. Kaava on Lucovica Ottobrestä 4/2011. Koko oli jotenkin kummallisen iso. Tein koon 48 mukaan, mutta jouduin kaventamaan kun tähtipiposta tuli omaan päähän sopiva. Autopipon vuori on raidallista joustofroteeta ja tähtipipon vuori on samaista tähtitrikoota. Toivottavasti sopivat Serkkupojan päähän.

Tämmöinen paketti lähtee pian postipojan matkaan kohti Pohojanmaan lakeuksia. Lupaan tehdä uusia tilalle, jos ovat epäsopivia.
 Noshin mäyräkoiratrikoo on hankittu Neenuskan verkkokaupasta, muut kankaat Kestovaippakaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti