perjantai 26. heinäkuuta 2013

Siiriä ja Myyryä meillekin

Kun näin ensimmäistä kertaa kuvan Paapiin Anniina Isokankaan suunnittelemasta Siiri ja Myyry-trikoosta, ajattelin, että ehkei tuo ole meidän juttu. Sitten blogeihin alkoi tupsahdella tuosta kankaasta ommeltuja vaatteita ja ihastuin. Minun oli pakko saada meillekin ko. kangasta. Siiriä ja Myyryä on saatavilla kolmessa värissä ja pakkohan meille oli tilata niitä kaikkia :) Kröhöm. Kolmesta metristä kangasta olen urakoinut niin, että jäljelle jäi vain muutama ihan pieni tilkku. Molemmille lapsille samistelupaidat mintunvärisestä kankaasta erivärisin tehostein. Ja kas kummaa, näissäkin on nepparit :) Paitojen kaava on Raide ottobresta 6/2012. Harakkahampaalla koko 104cm ja Prinsessalla 116cm.


Prinsessalle vaaleanpunaista tehosteeksi.
 

Harakkahampaan paidassa tehosteena vaaleansinistä.
Välillä on lupa samistella.Itselleni piti saada toppi harmaasta Siiristä&Myyrystä. Topin kaava on Ottobre 5/2010 -lehdestä Glenda 2-in-1 topin ulompi osa. Sen kummempia mittailematta leikkasin koon 40 helmaa pidennettynä, mutta jouduinkin useamman kerran kursimaan toppia pienemmäksi.


Prinsessa tuumasi, että: "Äiti, jos meinaat laittaa tuon töihin, niin laita siihen joku neuletakki päälle, ettei ne nää että käytät lastenvaatteita!" :)


Harmaasta ja mintusta tuli vielä Prinsessalle hihattomat topit (tai syksyllä aluspaidat) Ottobren ilmaiskaavalla. Näissä koko 110cm.

Harakkahammas sai myös hihattomat paidat samaisella kaavalla. Nämä leikkasin ilman sivusaumanvaroja, enkä pidentänyt helmaa. Vastavat ehkä kokoa 104cm. Tykkään tästä Ottobren kaavasta, kun sen on tarpeeksi slim fit, joten paitaa on helppo pitää toisen paidan alla.


Mimosankeltainen trikoo pääsi myös pitkähihaisiin syksypaitoihin. Näissä on molemmissa kaavana Ottobren Little lamb. Isomman paidan koko on 116cm ja pienemmän 104cm.Ainoastaan Prinsessa suostui sovituskuvaan. Hihoissa ja helmassa on tarpeeksi mittaa, joten paita mennee koko talven.


Loppukankaasta surauttelin pipoja erilaisilla sisuskankailla. Keltainen etsii luultavasti uuden kodin, mutta muut jäävät lämmittämään oman perheen päitä.Siiri ja Myyry in action.


Pakko vielä loppuun esitellä, kun kaaaaauuaan hamstraamani Metsolan vihreä apilajoustofrotee muuttui viimein Harakkahampaalle syksypaidaksi. Olen ostanut kankaan vuonna 2010, enkä ole raaskinut sitä leikellä. Nyt oli pakko, kun pituus vieä riitti paidaksi asti. 


Paidassa käytetty Ottobren Little lamb -kaavaa, koko on 104cm. Kaulukseen tein tuollaisen napitushalkion, joka siis oikeasti toimii nepparilla. Poikaparka joutuu käyttämään tätä, eikä Äiti vieläkään osta tähän perheeseen Spiderman tms. -vaatteita.


1 kommentti: