lauantai 20. heinäkuuta 2013

Isältä pojalle

Ompeluharrastuksen myötä kaikkia kangaspaloja katsoo vähän "sillä silmällä". Vanhat vaatteetkin näkee ihan toisella tavalla ja tuntuu, että mitään ei raaskisi heittää pois. Kohta olen kuin oma mummoni, joka on ratkonut kaikki napitkin vanhoista vaatteista irti. "Jos joskus tarvitsee".  :)

Miehellä oli collegetakki, merkkiä Peak Performance. Miehen lempparimerkkiä ja jo hyvin palvellut.

 Mies oli jo heittämässä takkia menemään, sillä siitä oli vetoketju revennyt ja kaulus ihan rispaantunut.


Minä aloin miettiä, että kannattaako noin hyvälaatuista kangasta heittää menemään, sillä siitähän saa vaikka ja mitä. Ja kun vähän mittailin ja leikkelin ja tuumailin ja ompelin ja purin ja ompelin lisää, syntyi siitä Harakkahampaalle hyvä collegetakki kokoa 104cm.

 

Kaava on jostain vanhasta Ottobrestä (en nyt muista mistä). Halusin säilyttää mahdollisimman paljon vanhasta takista, joten tässä vain vetoketju, pieni palanen resoria niskassa ja saumamerkki sekä niskan ompelumerkit ovat uusia. Kaikki muu on purettu vanhasta takista.


Peak Performance -teksti tuli melko ylös, mutta tuskin käyttäjää haittaa.


Vanha helmamerkki ratkottu irti ja ommeltu uuteen helmaan. Saumassa Uniikkikappale -saumamerkki.Niskassa pala uutta resoria ja kokomerkki. Kaulus oli ennen takin helmakappale.


Kauluksesta tuli aavistuksen avara, mutta tuskinpa pihaleikeissä haittaa. Sovituskuvia ei ole, sillä takki oli käyttäjälleen vielä aika iso.

Syksy lähestyy kovaa vauhtia, joten pitkähihaisia paitoja tarvitaan. Vielä on muutama vastaava paita leikeltynä, odottamassa että joku ompelisi ne. Ensimmäisenä Harakkahampaalle paita keltaisesta kirahvitrikoosta. Paidan kaava on Ottobren Little Lamb ja koko 104cm. Eteen lisätty nepparilista. Rakastan nepparilistoja! Laittaisin jokaiseen paitaan, jos vain kehtaisin. Paidan trikoo ja ruskea resori Kestovaippakaupasta.


Lähikuva neppareista. Niskaan pätkä Homemade-nauhaa ja kokomerkki.


Toisena samalla kaavalla nepparilistainen paita ihanasta palomies-trikoosta.  Tämä trikoo on ostettu Ottobren myymälästä. Sovituskuvat ovat mitä ovat - mallia ei oikein kiinnostanut.Harakkahampaalla jalassa kierrätysfarkut isänsä vanhoista Pepe jeanseista. Farkut ommeltu aiemmin. "Onko pakko vielä kuvata, mie irvistän!"

Rakastan nepparilistoja! Joko sanoin sen?

2 kommenttia:

  1. Voi kun ihania! :) Liittyisin lukijaksesi, mutta sulla ei ole tuossa sivupalkissa sitä lukijalistaa, josta voisi klikata itsensä siihen. En pysty enää lisäämään yhtään blogia Bloggern lukulistalle, koska se on jo täynnä. Sivustojen lukijalistoista pystyisin sen tekemään :) Lisään sut joka tapauksessa Feedlyyn, josta yleensä blogt luen :) saa tulla kurkkaamaan myös minun blogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Lisäsin lukijalistan sivupalkkiin. Ja taidanpa tulla vastavierailulle blogiisi :)

      Poista