sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Lisää strassien kimallusta

Prinsessa kömpi eräänä aamuna unenpöpperöisenä keittiöön ja kertoi nähneensä unta unelmiensa voimistelupuvusta: 
"Se ei ollut punainen eikä pinkki, vaan siltä väliltä. Sitten siinä meni timantteja näin ja näin ja näin ja näin ja..."
Kuinkas sattuikaan, että olin juuri tilannut kirsikan väristä mystiikka-lycraa Flextexiltä ja kangas sattui tulemaan seuraavana päivänä. Kun Prinsessa näki kankaan, hän huudahti, että: "Se oli justiin tuo väri siinä unessa!"
No, eihän se auttanut kuin äidin puku toteuttaa.


Pukuun tehtiin pitkät hihat, jotta tarkenee pakkasillakin hallissa treenata. Puvun väri on siis kirsikka, eli punaisen pohjakankaan päällä on pinkki foliointi. Vaikea väri saada kuvissa näyttämään oikealta, mutta on oikein karamellimainen väri.Timantit menivät kuulemma näin ja näin ja näin ja näin...
Swarovskin hot fixejä kolmessa eri sävyssä (crystal, aquamarine ja rose).

Minullakin oli mielessä unelmieni puku.
Siis ei tietenkään itselleni, vaan eräälle, jonka vartalo sopii näihin pukuihin paremmin :D

Olen pitkään ihaillut Milano -merkkisiä voimistelupukuja. En tokikaan aio maksaa puvusta niin paljoa, jos ei ole ihan pakko, joten siksipä kätevänä ihmisenä otan vaikutteita ja teen sitten itse.
 Milanolla on siis paljon myös valkoisia pukuja ja ne ovat usein ihan tavallista mattaa lycraa kauniilla koristeluilla. Sellainen siis piti itsekin toteuttaa.


 Valkoisen lycran palasen ongin Eurokankaan palalaarista ja se maksoi muistaakseni kokonaiset kuusi euroa :) Harmikseni tätä ei siellä ollut kuin yksi pala.
Etukappale on vuoritettu kokonaan, jottei puvusta näy läpi. Vuorikangaskin löytyi Eurokankaasta pakkatavarana ja se oli jotain juuri siihen käyttöön tarkoitettua ohutta "ihokangasta".


Ihanaisen Johannan avulla silityskalvosta on silhouette cameo -leikkurilla leikattu kukkaköynnös, jonka silitin etukappaleelle kiinni ja lisäsin muutamia Swarovskin strasseja sinne tänne. Puvusta tuli mielestäni kaunein koskaan tekemäni puku kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tyylikkyydessään.

Prinsessa on tietenkin eri mieltä. Sehän on sanomattakin selvää. :)
Ei kimalla tarpeeksi. :) 


 Tämän puvun olen ommellut tilaustyönä jo ajat sitten, mutta koska nämä ruuhkavuodet tässä painaa päälle, niin olen ihan tyystin sen unohtanut täällä esitellä :)
Vaaleansinisen mystiikka-lycran päälle sommiteltiin kukkia ja strasseja ja toisella olkapäällä on ohuet olkaimet.

Yksi puku on tuolla valmiina, jonka taidan siirtää myytäviin pukuihin, sillä ei kelpaa meidän nirppanokalle. Pari pukua on ompeluhuoneen pöydällä palasina, jotkut puvut ja shortsit lähtevät niin nopeasti uusiin koteihin, että en ehdi tai muista niitä kuvata.
Pää on ainakin täynnä ideoita, joten lisää pukujakin on tulossa.3 kommenttia:

 1. Upeita pukuja! Voinko kysyä minkälaisella koneella ompelet nuo joustosaumaukset reunoihin? Hienoa jälkeä teet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on ihan tavallinen saumuri ja ompelukone. Ensin saumurilla hurautan kuminauhan reunoihin, käännän ja ompelen kaksoisneulalla päältä. Harjoitus tekee mestarin :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! En uskoisi että tavallisella koneella saa noin hyvää jälkeä aikaiseksi! Toisaalta itselläni ollut vanha singer ei kuvauksesta huolimatta oikein toimi kaksoisneulalla joten ehkä olen tuominnut kaikki kotikoneet turhaan :)

   Poista