sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Liian hieno, mutta ei se haittaa

Prinsessa: "Sie teet äiti aina vaan kaikille muille niitä pukuja tilauksesta, etkä yhtään enää mulle."
Äiti: "Sulla on aika monta pukua."
Prinsessa: "Äiti pliis, tekisit vielä yhden, pitkähihaisen, niin sitten mua ei palelis talvella."

Kyllä se tietää, mistä narusta kannattaa vetää...

Äiti: "No okei, yks vielä. Käy valitsemassa noista kankaista."
Prinsessa kiikuttaa kaksi valitsemaansa kangasta saatesanoin: "sitte paljon timantteja!"
Äiti: "Tulikohan vähän liian hieno treenipuku?"
Prinsessa: "No, ei se mitään haittaa."  :)


Pitkähihainen voimistelupuku samalla tutulla Jalien 2792 -kaavalla. 
Prinsessan puvuissa olen käyttänyt kokoa 7v, joka kanadalaisen kokotaulukon mukaan vastaa senttikokoa 127cm.
Turkoosi ja minttu (väri oikeesti Hawai) mystiikkalycra on tilattu Flextexiltä
Swarovskin strassit (sävyt crystal ja crystal ab) olen ensin latonut haluamaani muotoon siirtopaperin päälle ja sitten silittänyt pukuun kiinni.
Nyt on Prinsessa tyytyväinen taas vähän aikaa.
 


5 kommenttia:

 1. Upea puku! Minkälaista saumurilankaa lycran kanssa käytetään ja millaiset neulat pitäisi olla? Miten olet toteuttanut pääntien ja housuosan kuminauhan? Mikä menetelmä sopii aloittajalle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Minä käytän saumurissa kolmen langan simultaanitikkiä, eli yläsieppariin päälle laitan siepparinmuuntimen ja se on pois käytöstä. Alasiepparissa kannattaa käyttää pehmeää saumauskreppiä ja neulalankoina ihan tavalliset saumurilangat. Neuloina ehdottomasti ohuet mikrokuituneulat.
  Kuminauhat ompelen renkaaksi ja saumuroin pääntielle ja jalanteille, käännän ja ompelen päältä kaksoisneulalla. Kuminauhakuja on tietenkin vähän helpompi. Ei ehkä ihan kalleimmalla kankaalla kannata aloittaa, mutta aika pian näiden ompelu alkaa sujua. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos sun vastauksesta. Olen tosi amatööri - vielä ainakin - ja saumurini on halpismalli singer, uudehko kuitenkin. En ole ommellut sillä vielä kamalasti, mutta tuntuma on ja kivasti toimii. Käytin neljää lankaa, kolmella en saanut mitään aikaiseksi. Luuletko että voisin kokeilla lycran ompelua myös neljällä langalla? Kuminauhat mun on varmaan viisainta laittaa käyttäen kuminauhakujamenetelmällä niin kuin vihjaisitkin. Mutta ihan uteliaisuudesta, viitsitkö selventää mitä tarkoittaa kuminauhojen saumurointi pääntielle ja jalanteille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljällä langallakin varmaan onnistuu, kunhan tikinpituus on tarpeeksi pitkä ja sauma joustaa, ettei heti napsahtele ompeleet poikki. Ja ehkä esim. kylkisaumoihin saattaisin ommella toisen ompeleen sik sakilla sen saumuriompeleen päälle, että varmasti pysyy puku kasassa.
   Saumurointia sanana käytän, kun puhun saumurilla omepelemisesta, eli kun nuo kuminauhat voi kaula-aukkoon ja jalka-aukkoihin ommella ompelukoneellakin kiinni, mutta minä tykkään ne hurauttaa suoraan nopeampaa saumurilla.

   Poista
 4. Kiitos neuvoista! Sunnuntaina testaamaan.

  VastaaPoista