tiistai 21. kesäkuuta 2016

Näin tehdään voimistelupuku

Piirretään ensin voimistelupuvun kaava. Minulla käytössä Jalien 2792 -kaava.
Levitetään kaikki voimistelupukuihin sopivat kankaat keittiön pöydälle. Tätä ei missään nimessä voi suorittaa esim. siellä ompeluhuoneessa, vaan on pakko tehdä keittiön pöydän ääressä :)
Leikellään kaava kummallisiin palasiin ja sitten leikellään nuo kummalliset palaset kankaasta. 
Liimataan sprayliimalla nuo kummalliset palaset toisiinsa kiinni siten, etä liimaa on kaikkialla, mukaanlukien omissa hiuksissa.
Ommellaan kummalliset palaset pohjakankaaseen kiinni. Tai siis, ommellaan, puretaan, ommellaan, puretaan, ommellaan ja puretaan. Välillä lasketaan tekele pois käsistä, kun verenpaine nousee liikaa. Päästetään pari ärräpäätä. Nukutaan yön yli ja jatketaan seuraavana päivänä uudella tsempillä.
Kiinnitellään strasseja huonossa asennossa niin, että selkä menee ihan jumiin. Tärkeää on myös tässä vaiheessa kaataa pussillinen strasseja lattialle. Kerätään ne strassit lattialta ja niitä joita ei jaksa kerätä, ne voi imuroida.
Loppujen lopuksi käsissä on sitten tämmöinen tekele, joka kummallista kyllä näyttää ihan voimistelupuvulta.
"Äitiii, vihdoin osasit tehdä semmoisen puvun, mikä näyttää ihan oi-ke-al-ta jumppapuvulta!"
Jee! Harjoitus ilmeisesti tekee mestarin ja puku numero 17 on aika lailla onnistunut.

  

Ajattelin laittaa tämän puvun suoraan myyntiin, mutta Prinsessa oli sitä mieltä, että hän tarvitsee juuri tällaisen puvun. 
Neuvottelut ovat siis vielä kesken :)
 Puvussa on käytetty mustaa lycraa, hopeaa mystiikka-lycraa ja keltaista hololycraa sekä Swarovskin strasseja.


Onneksi nämä viikonloppuna tekemäni tilaustyöpuvut onnistuivat ilman ärräpäitä:


6 kommenttia:

 1. Ihania ja taidokkaasti tehtyjä pukuja! Teetkö pukuja myös tilauksesta kokonaisille ryhmille? Ollaan mietitty mistä tilattaisiin ryhmäpuvut tytöille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tällä hetkellä en valitettavasti ota ryhmätilauksia vastaan, sillä olen jo ehtinyt vähän lupailla tyttäreni seuralle ryhmäpukuja. Ja koska tämä on vain harrastus, niin illat loppuu kesken, jos liikaa tilauksia ottaa :) Voin kuitenkin ilmoittaa, jos tilanne muuttuu.

   Poista
 2. Tosi hienoja pukuja! Sain näistä isnpiraatiota ja tänään kävin penkomassa EK:n laareja oman tyttöni mieltymykset silmällä pitäen. Toivottavasti saaan jotain käyttökelpoista aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan varmasti saat! Näihin jää koukkuun :)

   Poista
 3. Onko microshortsien kaava myös tuolta samasta paikasta? Mietin samaa kaavaa+ sitä missä on toppi ja shortsit. Minulla 7v. ja 16v. voimistelija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pääsääntöisesti käyttänyt omaa kaavaa noissa shortseissa. On tytön mittojen mukaan piirretty leggarikaava ihan alunperin ja sitä olen lyhentänyt. Se Jalien shortsi- ja toppikaava näyttää myös ihan toimivalta.

   Poista