maanantai 3. elokuuta 2015

Syksyn ensimmäiset

Katse on jo syksyssä, vaikka elokuu kai vielä virallisesti kuuluu kesälle.
HarakkaHammas jatkaa päiväkodissa ja Prinsessa lähtee kouluun. Uusia tuulia siis. Ja uusia vaatteita. HarakkaHammas on kasvanut ihan valtavasti yhtäkkiä ja juuri myin FB:n ommeltujen vaatteiden kirppiksellä ison paketin pieniä 110cm paitoja. 116 senttiset ovat olleet jo hetken käytössä, mutta peruspaitoja alan kyllä tehdä 122 senttisiä kaappiin. Onpahan sitten mistä ottaa.
Prinsessan kouluvaatepähkäilyt ovat jo pitkällä, mutta niistä ei ole vielä mitään tänne blogiin tulossa, sillä ovat aika pitkälti kankaina ja kaavoina vielä :)

Joten ensiksi vuorossa herra HarakkaHammas ja satsi syksyisiä vaatteita.

Ninjago-fania on helppo miellyttää. Ommellaan yksivärisestä jerseystä paita (huom! täytyy olla ninjanvärinen) ja silitetään siihen pala silityskalvoa. Syntyi lempipaita :) Kiitos Johannalle silityskalvon leikkaamisesta!
(housut ovat jo vanhat ja jäämässä pieniksi)


Huppariin tarvittiinkin sitten jo pikkuisen enemmän.
Kaava on Kettu Pettunen Ottobre-lehdestä 6/2012. Ohjeesta poiketen vuoritin vain hupun.

Tykkään kauluksesta, sillä se nousee ylös olematta kuristavan tiukka. 

Suloinen kettukangas on paksua harjattua svetaria Lieblingsstückelta. Hupun raitatrikoo on joku vanha jemma, ehkä Kestovaippakaupasta.

Taskut ja kaikki jaksoin värkätä (usein oikaisen yksityiskohdissa, mutta nyt en).


Ja onneksi poikakin tykkäsi. Pehmeä ja lämmin, juuri kuten lastenvaatteen mielestäni pitääkin olla.Peruspaitoja ja -housuja ompelin kasan päiväkotikäyttöön. Ensin ajattelin ommella kolme settiä, mutta sitten silmiini osui tuo okranvärinen resori kangaskaapista, joka mielestäni sopi jokaisen kankaan kanssa.
Teinkin sitten kolmet toisiinsa sointuvat paidat ja housut, joita voi yhdistellä miten haluaa.
Kaikki housukankaat olen ostanut Ottobren myymälästä, kuten myös paitojen ötökät ja muurahaiset. HarakkaHammas itse valitsi paitakankaat.  Jalkapallot on tilattu Majapuulta.


Housuihin saa kivasti ilmettä leikkelemällä sivusaumallisiin housuihin päälleommeltavat taskut. Taskujen suuaukon voi joko kantata, tai sitten kuten minä tein, eli kaksinkertaisella resorilla. Lopuksi vain tikataan taskut etukappaleisiin.

Ja sitten niitä yhdistelyjä:

Voi että tykkään tästä okrasta väristä juuri harmaaseen tai petrooliin yhdistettynä. Kovin syksyistä.

Ja nyt niiden kouluvaatteiden pariin. Hyviä vinkkejä ekaluokkalaisen pukeutumisesta saa antaa. Ajattelin ihan peruspaitoja ja housuja. Ei mitään liian erikoista. Ja kohta alkaa ulkohousukelit, joten luultavasti mekotkin ovat pois laskuista. Vaikeaa.


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva värimaailma näissä vaatteissa :) Sinulle olisi haaste blogissani, käypäs kurkkaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja! Yritän ehtiä vastaamaan haasteeseen :)

      Poista