sunnuntai 9. elokuuta 2015

Koulutielle

Prinsessan vaatekaapin täydennys ja päivitys on käynnissä. Olen pähkäillyt viime aikoina sen asian kanssa, että minkälaisia vaatteita koulunsa aloittavalle pitäisi olla. 
Prinsessa on tykännyt mekoista ja leggareista, mutta mekot eivät taida olla kovin käteviä ulkohousujen kanssa ja pyöräillessä. 
Joten sitten jotain muuta.
Prinsessalta kysyessäni sain vastaukseksi:"Ihan tavallisia housuja ja paitoja!"
No okei, tehdään siis niitä. Raahasin kaikki Prinsessalle sopivat kankaat olohuoneen lattialle ja aloin ideoida. Minulle on kertynyt (itsestään varmaan) paljon kivoja kuviollisia trikoita, mutta housukankaat ovat vähissä. Hyvä syy tilipäivänä tilata lisää housukankaita ;)
Ensimmäiseksi ompelin setin syksyksi.Svetaritakki on ommeltu Ottobren 1/2011 Henri-svetaritakin kaavalla koossa 122cm aavistuksen kavennettuna. 
Rintaan silityskalvosta Prinsessan nimi ja selkään kimmeltävä voimistelija.


Housut ovat Ottobren 4/2014 Mock denim -kaavalla kokoa 122cm. Nämä ovat neljännet tällä kaavalla tekemäni housut ja nyt oikaisin sen verran, että näissä ei ole kaksivärisiä lahjeresoreita, eikä nyöriä vyötäröresorissa. Vyötäröllä resorin sisällä on kuitenkin kuminauha.


Musta väri on vaikea kuvattava, mutta kerrottakoon, että housuissa on Ottobren ohjeen mukaan ommellut  taskut. 


Kestovaippakaupasta tilattu paksu svetarineulos on ihanan pehmeää ja kuulemma tuntuu lämpimältä, eli juuri hyvä valinta syksyksi. Olen ennenkin ommellut tästä neuloksesta huppareita, mutta nyt ensimmäistä kerran ompelin myös housut. Aika näyttää, tuleeko polvipusseja tms.


Asu menee nyt syksyllä sellaisenaan ja myöhemmin voi käyttää välivaatteena ulkovaatteiden alla. Näihin sopivia värejä löytyy Prinsessan kaapista, joten housuja on helppo yhdistellä monien paitojen kanssa. Huppareita inhoavalle tytölle tällainen svetaritakki on mainio vaate. 
Mock denim -kaava on minun suosikki hoikalle tytölle, sillä se aavistuksen lököttää haarasta, mutta ei ole liian haaremimallinen. 
Ja sitten seurasi käyttäjän vauhdikas testaushetki, jossa arvioitiin vaatteen käyttömukavuus :) Farkut ja muut hienommat vaatteet ovat kyllä kivannäköisiä, mutta ei ainakaan meidän lapset sellaisissa viihdy. 
Pienen lapsen vaatteen tulee mielestäni olla joustava, mukava, pehmeä, lämmin ja puhdas.


Onnea koulutielle Prinsessa! Äiti menee jatkamaan kouluvaateompeluja.

3 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen setti, kivat nuo silityskuvat :) Onnea ekaluokkalaiselle! Sinulle olisi haaste blogissa http://unelmallinen.blogspot.fi/2015/08/blogihaasteet.html

    VastaaPoista
  2. Taitava voimistelija teillä myös! Ja hieno setti! Minun blogistani löytyy myös haaste sinulle. :)

    VastaaPoista
  3. Taitava voimistelija teillä myös! Ja hieno setti! Minun blogistani löytyy myös haaste sinulle. :)

    VastaaPoista