tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kaksi takkia

Ei uskoisi, että on vasta maaliskuun puoliväli. Yleensä silloin on vielä kunnon pakkasia ja sataa lunta. Nyt mittari näyttää plusasteita ja räystäät tippasee. Taitaa siis olla kevät.

FB:n ompeluryhmässä maaliskuun haasteena oli ommella kevättakki. Minä ompelin kaksi. Oikeasti näitä ei saisi vielä esitellä, koska vielä on maaliskuuta jäljellä. Mun ompeluaika on vain nykyisin niin kortilla, että jos saan hetken aikaa ommella, en todellakaan ehdi mitään välivaiheita kuvata, vaan ajan kaasu pohjassa menemään :)HarakkaHampaan takkiin lähdin tämmöisilla materiaaleilla ja tutulla Against the wind -kaavalla. Seuraava vaihe, minkä hoksasin kuvata oli tämä:


Valmis takki kokoa 110cm vanuvuorella.

Aavistuksen vaikea yrittää ottaa näitä sovituskuvia, kun ei tuo HarakkaHammas pysy hetkeäkään paikallaan.

Takin kuosikangas on Perhonen korvanlehdellä -verkkokaupasta, 100gramman levyvanu, antistaattinen vuorikangas ja hupun pallopuuvilla Kangastukusta. Rengasvetskari Royal tuotteelta.

Muistutuksena itselle lisään tähän, että: Älä koskaan enää yritä ommella levyvanua takkiin. Käytä seuraaviin valmista vuoritikkiä.Omaan takkihaasteeseen lähdin tämmöisellä kasalla. Tuo Ottobren Soft steel -kaava vaihtui SK:n sadetakkikaavaan, sillä en saanut rinnanympäryksiä ja väljyysvaroja toimimaan tuossa Soft steelissä. Ehkä parempi onni joskus toiste, jos jaksan ja ehdin kaavoittaa tuon kaavan uusiksi. Ja kyllä, se näyttää takilta! Se on takki! Ja se on ihana! Pehmeä, kevyt ja lämmin.

Helpommalla olisin päässyt, jos olisin ostanut takin kaupasta. Mutta kuka sitä semmoista? Eihän tämän ompeluun mennyt kuin kuusi tuntia. Helppo homma! :)

Oman takin kuosikankaan, tummansinisen Easy care-puuvillan ja hupun pinkin pallopuuvillan ostin Ottobren myymälästä. Ohuen harmaan vuoritikin Eurokankaasta. Keksin varastaa tuon tuulilistan idean tuosta lasten takista, jotta ei vetoketju hankaa leukaa.

Kavensin takkia ainakin viidesti ja edelleen se lököttää selästä. Helman ompelin kolmeen kertaan ja edelleen se on omituinen. 
Seuraavaan takkiin kavennan reilusti ja kanttaan vinokantilla.
Kyllä, seuraavia takkeja on tulossa. Kukapa sitä nyt kaupasta ostaisi?

11 kommenttia:

 1. Hei.
  Mahtavat luomukset. Aasitakki on supersöpö:)

  VastaaPoista
 2. ihanat takit.aasi takki on ihan huippu!!

  VastaaPoista
 3. Hauska tosiaan toi aasikangas. Kummatkin takit näyttävät kyllä tosi hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo aasikangas on kyllä tosi suloista. Näitä lisää!

   Poista
 4. Aivan mielettömän hienot takit ja nostan hattua rohkeudellesi ommella myös itselle takki <3. Sinun takista tuli kyllä upea ja poikasen takin kangas on mainio! Kyllä nyt kelpaa kevätauringossa ulkoilla. Yritin liittyä lukijaksi, mutta jostain syystä ei nyt onnistunut. Pitää tulla kokeilemaan uudestaan joku toinen kerta.

  VastaaPoista