maanantai 6. maaliskuuta 2017

Jämälankasukat

Minkälaiset sukat saa, kun sekoittaa viidet kirjavat langanjämät?
Aikamoisen riemunkirjavat räsymattosukat!Nämä sukat aloitin tammikuun ensimmäisessä neulontaillassa, jossa aiheena oli jämälankailu. Sukat aloitin varpaista varteen ilman sen kummempia suunnitelmia. Kohta huomasin tekeväni räsymattoraitaa, jossa tuo Regian valkovihreä lanka kulkee koko ajan mukana ja muut värit vaihtelevat kuuden kerroksen raitapätkien jälkeen.


Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä nämä ihan vain siten, että laitan käden pussiin ja summassa nappaan seuraavan värin, mutta sisäinen perfektionisti taas nosti päätään ja raidat vuorottelevat sukissa säännöllisen kaavan mukaan ja molemmissa sukissa samalla tavalla. Tokihan värinvaihteluita tulee, kun käytössä on pätkävärjätyt langat, joten sukat eivät siis tietenkään ole identtiset, enkä sen kummemmin kohdistanut värejä.

Päättelin lankoja onneksi jo sukkia tehdessä, joten lopuksi ei tarvinnut päätellä kuin alusta ja lopusta yhdet langat. Muutenhan tässä päättelyurakassa olisi voinut järkensä menettää.Ihan tarpeeksi on näissäkin sekameteliä minulle. 
En oikein tiedä, onko nämä rumat, kamalat vai ihan kivat.

Sukat on tehty omiin pitkiin sääriini sovittamalla ja pääsevät varmasti käyttöön.Nytpä on siis isommalla Peppi Pitkätossullakin omat sukat :)Malli: Oma malli
Koko:38
Lanka: Regia 4-ply surfer color, Regia 4-ply fluormania, 
Regia 4-ply denim color, Austermann Step, Regia 4-ply summer sun color.
Langan menekki: 115g
Puikot: 2,25mm KnitPro Symfonie wood

1 kommentti: